Foto: AFP/Scanpix
ANO Starptautiskajais bijušās Dienvidslāvijas kara noziegumu tribunāls (ICTY) pirmdien uz nenoteiktu laiku atlicis tiesas prāvu, kurai bija jāatsākās 25. maijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tieas atsākšana atlikta kļūdu dēļ, iesniedzot dokumentus aizstāvībai, teikts Hāgas tribunāla paziņojumā.

Tiesa, kurā sākās 16. maijā, vienreiz jau tika atlikta pieļauto kļūdu dēļ, iepazīstinot aizstāvību ar pierādījumiem.

„Delfi”, atsaucoties uz BNS, jau vēstīja, ka 70 gadu vecajam Mladičam izvirzītas pavisam 11 apsūdzības – par genocīdu, vajāšanu, masu iznīcināšanu, deportāciju, nehumānām darbībām, nelikumīgu uzbrukšanu civiliedzīvotājiem un ķīlnieku saņemšanu.

Viņš tiek apsūdzēts par Srebrenicas slaktiņa izplānošanu, kurā 1995.gadā tika nogalināti apmēram 8000 musulmaņu zēni un vīrieši, kas bija lielākais slaktiņš Eiropā kopš Otrā pasaules kara beigām. Tā ir arī vienīgā Bosnijas kara epizode, kuru ANO Starptautiskais bijušās Dienvidslāvijas kara noziegumu tribunāls (ICTY) atzīst par genocīdu.

Tāpat viņu apsūdz par galvaspilsētas Sarajevas aplenkumu, kurš ilga 44 mēnešus un kura laikā gāja bojā 10 tūkstoši cilvēku.

Mladičs pēc 16 gadu ilgas bēguļošanas tika aizturēts pērn 26.maijā Serbijas ziemeļu provincē Vojvodinā.

Mladiča prāvas ilgums var būt līdz trim gadiem. Ja viņu atzīs par vainīgu, viņam var tikt piespriests cietumsods. Mladičs ir paziņojis, ka neatzīst sevi par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās.

ICTY tiek tiesāts arī bijušais Bosnijas serbu politiskais vadītājs Radovans Karadžičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!