Palestīniešu drošības dienestu avoti ceturtdien ziņo, ka palestīniešu policijas priekšnieks Gazi al Džabali nolēmis atkāpties no amata, lai gatavotos balotēties janvārī paredzētajās prezidenta vēlēšanās. Šie avoti nemin, vai viņš jau iesniedzis atkāpšanās rakstu.
Tiklab Džabali, kā Rietumkrasta preventīvās drošības dienesta vadītāja Džibrila Radžuba nākotne šobrīd ir neskaidra, lai gan palestīniešu pašpārvaldes vadība noliedz ziņas, ka prezidents Jasirs Arafats trešdien mēģinājis viņus atlaist.

Kā zināms, ASV prezidents Džordžs Bušs jūnijā izteicās, ka virzība uz palestīniešu valsts izveidošanu nav domājama, kamēr palestīnieši neievēlēs jaunus līderus, kas "nav sakompromitējušies ar teroru", un neīstenos reformas, tostarp savu drošības dienestu pārkārtošanu. Savukārt Arafats izsludinājis nākamā gada janvārī prezidenta vēlēšanas.

Kā ceturtdien paziņoja palestīniešu informācijas lietu ministrs Jasirs Abeds Rabo, lēmumi par drošības dienestu reformu varētu tikt pieņemti dažu tuvāko dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!