Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien žurnālistiem paziņoja, ka ir pieņēmis līdzšinējās valsts vēstnieces Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) atlūgumu, ziņo raidsabiedrība BBC.

Tramps arī informēja, ka Heilija posteni atstās gada beigās un ka viņa būs paveikusi "neticamu darbu". Tāpat Tramps aicināja bijušo Dienvidkarolīnas štata gubernatori Heiliju atgriezties citā pašas izvēlētā lomā.

Heilija amatam ANO apstiprināta 2017. gada janvārī. Žurnālistiem viņa norādīja, ka, neskatoties uz spekulācijām, viņa neplāno kandidēt par prezidenti 2020. gadā, un piedalīsies Trampa kampaņā.

Atlūgums uz ASV prezidenta galda nonācis pēc tam, kad Heilija mēnesi bijusi pagaidu prezidente ANO Drošības padomē. Savukārt aprīlī viņai bijusi saķeršanās ar Balto namu, jo Trampa palīgs pauda, ka viņa pāragri paziņojusi par jaunām sankcijām pret Krieviju.

Indiešu imigranta meita Heilija bijusi bieža Trampa kritiķe viņa prezidenta ievēlēšanas kampaņas laikā, esot republikāņu gubernatore Dienvidkarolīnā.

2017. gadā viņa sacīja, ka sievietēm, kuras Trampu apsūdzējušas seksuālos uzbrukumos, ir jātiek uzklausītām. Tāpat viņa sacījusi, ka ASV prezidenta retorika varētu izraisīt pasaules karu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!