Bostonas terorakta rīkotājs Tamerlans Carnajevs miris no šautām brūcēm un traumām, kuras viņa galvai un krūšu kurvim nodarījis truls priekšmets, vēsta portāls CNN, kas atsaucas uz miršanas apliecību, kas ir pirmais oficiālais dokuments, kurā minēti Tamerlana Carnajeva nāves cēloņi.

Portāls „Delfi” jau vēstījis, ka pēc aktuālas Bostonas policijas informācijas Tamerlans Carnajevs tika ievainots apšaudē, kas izcēlās, likumsargiem cenšoties aizturēt abus Bostonas spridzinātājus.

Vajāšanas laikā vecākais brālis Tamerlans pakļuva zem sava jaunākā brāļa Džohara Carnajeva vadītās automašīnas, kur guva papildus ievianojumus.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz 19.aprīli zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt 19 gadus vecais Džohars vakarā tika aizturēts un šobrīd ārstējas cietuma slimnīcā.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!