Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV īpašā prokurora Roberta Millera liecināšana par viņa vadīto izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un par apgalvojumiem, ka ASV prezidents Donalds Tramps izmeklēšanā licis šķēršļus, ir atlikta uz 24. jūliju, vēsta ziņu aģentūra AP.

Bija paredzēts, ka Millers liecinās 17. jūlijā, taču Tieslietu un Izlūkošanas komiteju locekļi sēdes garumu uzskatījuši par pārāk īsu, lai uzklausītu liecības un uzdotu jautājumus. Patlaban notiekot sarunas par garāku sēžu organizēšanu, kas varētu notikt 24. jūlijā.

Tā būs pirmā reize, kad Millers publiski sniegs atbildes uz jautājumiem par 22 mēnešus garo izmeklēšanu. Īpašā prokurora ziņojums tika publicēts aprīlī. Millera komanda secināja, ka nepietiek pierādījumu, lai apgalvotu, ka Trampa kampaņa sadarbojusies ar Krieviju, lai ietekmētu 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanas. Bijušais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vadītājs arī norādīja, ka nevar attaisnot Trampu apsūdzībās par iespējamu izmeklēšanas kavēšanu.

Maija izskaņā Millers nāca klajā ar publisku paziņojumu un izteicās, ka ASV Tieslietu departamenta politika liedz izvirzīt apsūdzības pret tobrīd amatā esošu prezidentu. Zīmīgi, ka maija paziņojuma ietvaros Millers arī norādīja, ka nevēlas atkārtoti runāt par vadīto izmeklēšanu. "Es ceru un sagaidu, ka šī ir vienīgā reize, kad es runāju par šo tematu," toreiz teica Millers, piebilstot, ka gadījumā, ja viņam tomēr nāksies atbildēt uz jautājumiem par izmeklēšanas gaitu, bijušais FIB vadītājs nesniegs tādu informāciju, kas nav atrodama jau publiskotajā ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!