Foto: AP/Scanpix/LETA

Nirējiem izdevies no jūras dzelmes izcelt sestdien avarējušās Indonēzijas pasažieru lidmašīnas "melno kasti", otrdien vēsta vietējie mediji.

Šobrīd nav skaidrs, vai atrasts lidojuma datu reģistrators vai pilotu kabīnes datu reģistrators, vai abi, vēsta telekanāls "Kompas". Lidsabiedrības "Sriwijaya Air" lidmašīnas apkalpe pirms nogāšanās nav ziņojusi par avārijas situāciju vai tehniskām problēmām, pirmdien pavēstīja izmeklētājs.

Varasiestādes vēl nav atradušas skaidrojumu, kādēļ 26 gadus vecā lidmašīna "Boeing 737-500" ar 62 cilvēkiem avarēja četras minūtes pēc pacelšanās gaisā no Džakartas ceļā uz Pontianaku Borneo salā. Lidmašīnas komunikācijā ar gaisa satiksmes kontrolieriem nekas neparasts nav atrasts, un brīdī, kad lidmašīna strauji zaudēja augstumu un iegāzās Javas jūrā, piloti ar gaisa satiksmes kontrolieriem nesazinājās.

Sākotnējie dati liecina, ka lidmašīna, visticamāk, bija neskarta, pirms tā iegāzās jūrā. Vietējie mediji ziņoja, ka lidmašīnas kapteinis bijis pieredzējis pilots, kas agrāk strādājis Indonēzijas gaisa spēkos. Aptuveni 23 metru dziļumā jūrā tika atrastas lidmašīnas atlūzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!