Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pie Francijas krastiem atrasta vairāk nekā pirms 50 gadiem bez pēdām pazudusi zemūdene "Minerve", atsaucoties uz Francijas aizsardzības ministriju, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Francijas aizsardzības ministre Florence Parlija pazudušās zemūdenes atrašanu pirmdien nosauca par lielu sasniegumu.

"Minerve" pazuda 1968. gada janvārī pēc tam, kad bija devusies prom no Tulonas ostas. Uz zemūdenes klāja bija 52 jūrnieki.

Zemūdenes meklējumi līdz šim bijuši neveiksmīgi. Par jaunas meklēšanas misijas sākumu Parlija paziņoja gada sākumā, norādot, ka pazudušo jūrnieku radinieki joprojām vēlas uzzināt mirstīgo atlieku atrašanās vietu.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Meklēšanas misijas dalībnieki no jauna izanalizēja visus pieejamos datus par seno incidentu, tostarp par tā laika paisumiem un bēgumiem, un ar jauno tehnoloģiju palīdzību zemūdeni izdevās atrast, skaidro aģentūra AFP.

Zemūdeni atrada privātās ASV kompānijas "Ocean Infinity" kuģis. Zemūdens peldlīdzeklis atrodas 45 kilometrus no Tulonas 2370 metru dziļumā. Zemūdenes pazušanas iemesli nekad nav bijuši oficiāli nosaukti.

Pavisam Francijā bija uzbūvētas 11 šādas klases zemūdenes. Divas no tām – "Minerve" un "Erdis" – nogrima attiecīgi 1968. un 1970. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!