Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijas policijas pārstāvji ziņo, ka tiesībsargi atraduši maisu ar žurnālistes Kimas Vallas galvu un kājām gandrīz divus mēnešus pēc sievietes pazušanas. Tiek uzskatīts, ka viņu nogalinājis dāņu izgudrotājs un zemūdenes izgatavotājs Pīters Madsens.

Vienā maisā atradusies galva un kājas, bet vēl citā uzietas žurnālistes drēbes, atsaucoties uz Kopenhāgenas policijas izmeklētāju Jensu Moleru, ziņo BBC. Viņas ķermenis bez galvas un ekstremitātēm bija atrasts jūrā jau 11 dienas pēc tam, kad viņa 10. augustā bija devusies veidot reportāžu uz Medsena zemūdeni.

Policijas pārtāvis Molers atklāja, ka maisus uzgājuši nirēji dažādās vietās Kopenhāgenas tuvumā. Tajos atradušies dažādi metāla gabali, lai neļautu maisiem uzpeldēt.

Galvas piederību pēc zobiem palīdzējis noteikt policijas eksperts. Vienlaikus galvaskausa bojājumi nav konstatēti, lai gan vienā no vairākām pretrunīgajām Medsena liecībām viņš teicis, ka sieviete mirusi nelaimes gadījumā no zemūdenes lūkas trieciena pa galvu. Sākotnēji gan viņš klāstījis, ka sievieti pēc brauciena izlaidis krastā.

30 gadus vecā Valla pēdējo reizi redzēta 10. augusta pēcpusdienā, kad viņa ar Medsena pašbūvēto zemūdeni "UC3 Nautilus" devusies izbraukumā, lai par to vēlāk veidotu rakstu. Nākamajā dienā viņas dzīvesbiedrs vērsies policijā, kad žurnāliste nav atgriezusies no brauciena.

Medsens līdz šim noliedzis sievietes noslepkavošanu. Tāpat viņš liedzas, ka būtu sakropļojis sievietes ķermeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!