Identificētas Kamčatkā helikoptera "Mi-8" katastrofā bojā gājušā Sahalīnas apgabala gubernatora Igora Farhutdinova mirstīgās atliekas, preses konferencē Južnosahaļinskā žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta pilnvarotais pārstāvis Tālo Austrumu federālajā apgabalā Konstantīns Puļikovskis.
Viņš norādīja, ka gubernatora mirstīgās atliekas atrastas avarējušā helikoptera "Mi-8" vrakā.

Pēc Puļikovska teiktā, identificētas arī Farhutdinova palīga Jurija Šuvalova un Sahalīnas apgabala administrācijas preses centra vadītāja Dmitrija Donska mirstīgās atliekas.

Puļikovskis sacīja, ka vēl viena cilvēka līķis atrodas līdzās helikoptera vrakam.

Helikoptera katastrofas vietā sestdien vēl piecas līdz sešas stundas strādās prokuratūras darbinieki, kamēr to ļaus laika apstākļi, teica Puļikovskis.

Helikopters "Mi-8", kas 20. augustā pazuda Kamčatkā, sestdien no rīta atrasts nogāzies 115 kilometrus uz dienvidrietumiem no Petropavlovskas-Kamčatskas, netālu no Apačanas upes, taču neviens izdzīvojis cilvēks helikopterā nav atrasts.

Precīzas informācijas par to, cik cilvēku atradās helikopterā, joprojām nav. Pēc dažādām ziņām, helikopterā katastrofas brīdī atradās 13 līdz 18 cilvēku, tostarp Sahalīnas apgabala gubernators Igors Farhutdinovs, viens no vicegubernatoriem un Farhutdinova palīgs, kā arī amatpersonas no Sahalīnas apgabala administrācijas komisijas, kuras sagatavo ziemai Ziemeļkuriļu rajonu. Sahalīnas apgabala administrācijas amatpersonas ar helikopteru bija devušās no Petropavlovskas-Kamčatskas uz Severokuriļsku. Lidaparātu vadīja pilots ar 20 gadu stāžu.

Pēc tam, kad helikoptera apkalpe noteiktajā laikā neuzņēma sakarus ar gaisa satiksmes dispečeru, tika sākta pazudušā helikotera meklēšanas operācija.

Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu sestdien paziņoja, ka visi cilvēki, kas atradās helikopterā, acīmredzot gājuši bojā.

Arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs apstiprināja helikoptera "Mi-8" un bojā gājušo atrašanas faktu.

Taču, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai visi helikoptera pasažieri gājuši bojā, Ivanovs teica: "Vairāk komentāru nebūs."

Tostarp Kamčatkā notiekošās meklēšanas un glābšanas operācijas štāba operatīvais dežurants "Interfax" sacīja, ka, pēc glābšanas darbinieku sniegtajām ziņām, pie helikoptera vraka nav atrasti visu pasažieru līķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!