Foto: Reuters/Scanpix
Ir atrasti visi 122 bojāgājušie pasažieru kuģa "Bulgarija" katastrofā, kura notika 10.jūlijā, kuģim nogrimstot Volgas upes Kuibiševas ūdenskrātuvē Tatarstānas republikas teritorijā, pirmdien paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Svētdien bija ziņots, ka atrasto bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 120 un vēl divi pazuduši bez vēsts. Abus pēdējos bez vēsts pazudušos ūdenslīdēji atrada mirušus pēdējās diennakts laikā.

Uz kuģa katastrofas brīdī bija 201 cilvēks, no kuriem 79 izglābušies. 10 no izglābtajiem tika hospitalizēti.

Piektdien "Bulgarija" tika daļēji izcelta no ūdens un sestdien kuģa vraks tika pārvilkts uz seklāku vietu, un tagad kuģa klājs atrodas virs ūdens.

Divklāju kuģis " Bulgarija", kas uzbūvēts 1955.gadā toreizējā Čehoslovākijā un kuru nomāja Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā bāzētā kompānija "ArgoRečTur", brauca no Tatarstānas pilsētas Bolgaras uz Kazaņu. Tas nogrima vētras laikā apmēram 20 metrus dziļā ūdenī trīs kilometrus no krasta. Kuģis nogrimis trīs minūšu laikā.

79 metrus garais kuģis bijis paredzēts 140 cilvēku pārvadāšanai, bet katastrofas brīdī uz tā atradās 201 cilvēks.

Katastrofas cēloņi vēl tiek noskaidroti. Krievijas Izmeklēšanas komisijas Volgas transporta izmeklēšanas departaments paziņoja, ka kuģim bijis kreisā dzinēja defekts un tas sasvēries pa labi, izbraucot no Bolgaras, tomēr turpinājis braucienu. Departaments arī atzina par iespējamu, ka upes ūdens iekļuvis kuģī pa atvērtiem apakšējā klāja iluminatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!