Foto: Reuters/Scanpix
Hondurasas radio žurnālists Alfredo Villatoro, kurš tika nolaupīts pagājušajā nedēļā, trešdien ir atrasts miris galvaspilsētas Tegusigalpas nomalē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nogalinātais žurnālists atrasts apģērbts policijas uniformā, pavēstīja vietējā policija.

Jau vēstīts, ka radiostacijas HRN ziņu producents Alfredo Villatoro tika sagūstīts 9. maija rītā, kad bija ceļā uz darbu galvaspilsētā Tegusigalpā. Zināms, ka iepriekš žurnālists ir saņēmis nāves draudus.

Dienu pirms tam tika atrasts miris Hondurasas žurnālists un geju tiesību kampaņas dalībnieks Eriks Martiness, kurš bija pazudis maija sākumā.

Kopš 2009. gada, kad militāristi palīdzēja gāzt Zelaju, valstī ir nogalināti vairāk nekā 20 žurnālisti, liecina cilvēktiesību aktīvistu grupu informācija. Tomēr nav zināms, vai visas slepkavības bijušas saistītas ar žurnālistu darba pienākumiem.

Risks žurnālistu dzīvībai palielinās līdz ar narkotiku tirdzniecības un organizētās noziedzības pieaugumu valstī, pagājušā gada decembrī brīdināja valsts cilvēktiesību komisārs. Vismaz 20 LGBT locekļu ir nogalināti no 2010. – 2011. gadam, aprīlī ziņoja cilvēktiesību komisārs.

Hondurasā ir pasaulē augstākais slepkavību rādītājs. Slepkavību skaits sasniedz 86 uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, liecina ANO dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!