Foto: AFP/Scanpix
Sajānu-Šušenskas hidroelektrostacijā (HES) atrasts 75. bojāgājušā ķermenis pēc augustā notikušās avārijas, trešdien vēsta Krievijas mediji.

Tiek pieļauts, ka atrastas mirstīgās atliekas pieder HES darbiniecei Marinai Rau. Sievietes ķermenis atrasts trešdien starp ceturto un piekto hidroagregātu.

Krievijas prokuratūras pārstāvis Viktors Fellers norādīja, ka ir uzsākta identificēšanas procedūra.

Septembra sākumā tika ziņots, ka ir atrasti visi Sibīrijas HES avārijā bojāgājušo ķermeņi, taču Krievijas prokuratūra vēlāk šo informāciju noraidīja.

Kā ziņots, glābšanas darbi HES tika pabeigti 28. augustā. Stacijā uzsākts remonts, kas, pēc speciālistu novērtējuma, turpināsies ne mazāk par trim gadiem.

Avārija HES uz Jeņisejas upes Sibīrijā notikusi 17. augustā, sabrūkot otrā hidroagregāta turbīnai un applūstot mašīnu zālei. Šajā laikā HES tika veikts otrā hidroagregāta remonts.

Kā šonedēļ norādīja Krievijas premjers Vladimirs Putins, HES remontam tika piesaistīta hidroelektrostacijas vadības filiāles struktūra, kas, viņaprāt, ir "noziedzīga un bezatbildīga" rīcība. Putins arī pauda neapmierinātību ar to, ka pirms šāda mēroga katastrofas HES tika pārbaudīta un tai bija visas nepieciešamas atļaujas un licences.

Pēc premjera vārdiem, jāizskata jautājums par "valsts tehnoloģiskās uzraudzības pastiprināšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!