Foto: Reuters/Scanpix

Vēršoties plašumā skandālam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, no amata atkāpies Lielbritānijas enerģētikas un klimata izmaiņu ministrs Kriss Hūns.


Hūns no amata atkāpies pēc prokuratūras paziņojuma, ka viņam tiks izvirzītas apsūdzības par izvairīšanos no soda par ātruma pārsniegšanu.

Ministrs solījis pierādīt savu nevainību.

"Kroņa prokuratūras dienesta šodien pieņemtais lēmums ir nožēlojams. Es esmu nevainīgs šajās apsūdzībās un gatavojos cīnīties tiesās, un esmu pārliecināts, ka zvērinātie [man] piekritīs," žurnālistiem paziņoja Hūns.

"Lai nepieļautu, ka tiek novērsta mana uzmanība no oficiālajiem pienākumiem vai manas tiesas aizstāvības, es atkāpjos, aizeju [no darba] kā enerģētikas un klimata izmaiņu ministrs," paziņoja Hūns.

Prokuratūras direktors jau iepriekš bija paziņojis, ka pret Hūnu un viņa bijušo sievu tiks izvirzītas apsūdzības par stāšanos ceļā taisnīgumam saistībā ar 2003.gadā notikušo incidentu.

Apsūdzētajiem tiesas priekšā būs jāstājas 16.februārī.

Liberāldemokrātiskās partijas pārstāvis Hūns ir jau trešais ministrs, kurš atkāpies no amata, kopš valdība sāka darbu 2010.gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!