Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izmeklēšanas komiteja atteikusies ierosināt krimināllietu par draudu izteikšanu pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecei Natālijai Tolokoņņikovai, vēsta "RIA Novosti", norādot, ka šāda lēmuma pieņemšanas motivācija netiek skaidrota.

Tolokoņņikova septembrī atklāja, ka Mordovijas kolonijā Nr. 14, kur viņa ievietota saskaņā ar starptautisku skandālu izraidījušo spriedumu "Pussy Riot" lietā, direktora vietnieks Jurijs Kuprijanovs draudējis viņu nogalināt. Tādēļ pankgrupas dalībniece pieteica bada streiku un pieprasīja viņu pārcelt uz citu koloniju.

Patlaban Tolokoņņikova ir pārvesta uz Krasnojarsku un atrodas slimnīcā, kur tiek novērots viņas  veselības stāvoklis pēc bada streika.

Šī ir jau otrā reize, kad izmeklēšanas komiteja atsakās ierosināt krimināllietu par draudiem nogalināt "Pussy Riot" dalībnieci Tolokoņņikovu. Līdzīgu lēmumu komiteja pieņēma jau šā gada oktobrī.

"Delfi" jau daudzkārt ziņojis, ka "Pussy Riot" dalībnieces tika notiesātas par dievnamā sarīkotu performanci "Dievmāte, padzen Putinu!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!