Foto: Arhīva foto

Iespējams, ir atklāta viena no Krievijas bagātākā cilvēka Pjotra Kolbina mīkla – viņš ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina bērnības draugs, uzticības persona un vienkārši "naudas maks", kurš nodrošina miljardos mērāmus ienākumus, pamatojoties uz telekanāla "Doždj" pētījuma datiem apgalvo opozicionārs un korupcijas pētnieks Aleksejs Navaļnijs.

Kolbins vēl deviņdesmitajos gados strādājis Pēterburgā par parastu gaļas izcirtēju un līdz tam bijis absolūti nepamanāms. Viņa foto tika publiskots tikai šonedēļ un nu esot skaidrs, ka Kolbinu ar Putinu vieno cieša un galvenais sena draudzība.

Tieši ar Putina kļūšanu par prezidentu arī Kolbina "lietas sākušas strauji iet augšup" un 2005. gadā viņš kļuvis par naftas vairumtirgotāja "Gunvor" akcionāru. Šī uzņēmuma īpašnieks ir cits Putinam pietuvināts vīrs Genādijs Timčenko. Tiek uzsvērts, ka drīz vien Pjotrs jau ierindots Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā pēc "Forbes" aplēsēm, bet 2015. gadā arī ASV noteikto sankciju sarakstā.

Telekanāls "Doždj" beidzot esot atklājis kādu senu uzņēmuma "Gunvor" mīklu. Šis uzņēmums nodarbojas ar Krievijas naftas tirdzniecību. Iepērk naftu no četriem lielākajiem ražotājiem un tālāk to pārdod ārzemēs – tīrs starpnieks, bez nekādiem citiem pienākumiem.

Zīmīgi, ka pats uzņēmums ir reģistrēts Šveicē, izmanto šīs valsts nodokļu atvieglojumus un Krievijas budžetā neko nemaksāja. Bijis pat periods, kad uzņēmums uz ārzemēm eksportējis 1/3 no visa Krievijas naftas eksporta, saviem īpašniekiem nodrošinot miljardos dolāru mērāmu peļņu.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!