Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) gājusi bojā žirafe, kura transportēšanas laikā atsitusies pret zemu ceļa pārvadu, piektdien vēsta raidsabiedrība RT.

Vaļējā kravas automašīnā Pretorijā vestas divas žirafes, kuru transportēšanu aculiecinieki atspoguļojuši sociālajos tīklos. Brauciens nav gājis gludi arī pirms nelaimes, kurā gājis bojā viens no dzīvniekiem. Cilvēki stāsta, ka kravas automašīna tehnisku problēmu dēļ iepriekš redzēta stāvam šosejas malā.


Kāds aculiecinieks stāsta, ka grasījies nofotografēt neparasto skatu, kā pa šoseju ved garkaklainos dzīvniekus, kad atskanējis skaļš blīkšķis, ko radīja žirafes galvas atsišanās pret tiltu.

"Skaņa bija tik skaļa, ka mans brālēns, kurš vadīja automašīnu, jautāja, vai kāds šauj, jo viņam likās, ka viņš dzirdēja šāvienu," Dienvidāfrikas TV pastāstīja kāds cits aculiecinieks Pabi Moloi.


"Atpakaļskata spogulī mēs redzējām, ka kravas auto ir nobraucis ceļa malā un apstājies. Tikai viena žirafe vēl stāvēja," papildina Moloi. 

Notikuma vietā ieradušies Dienvidāfrikas Cietsirdības pret dzīvniekiem novēršanas biedrības pārstāvji, kuri konstatējuši, ka dzīvnieks miris no smagas galvas traumas. Biedrība izskata iespēju vērsties tiesā pret atbildīgajiem.

"No tās mutes un deguna plūda asinis," laikrakstam "The Los Angeles Times" redzēto raksturo aculiecinieks Tinuss Bota.

Dzīvnieku īpašnieks vietējiem medijiem paziņojis, ka žirafe pirms tilta iztaisnojusi savu kaklu, paceļot galvu pārāk augstu, to gan noliedz aculiecinieks Bota, norādot, ka dzīvnieks nav cēlis galvu augstāk, kā mirklī, kad viņš žirafes fotografējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!