Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Darbi pie debesskrāpja projekta "Trampa tornis" Maskavā bijuši pavirzījušies daudz tālāk nekā to apgalvojuši ASV prezidenta loka cilvēki, atsaucoties uz dokumentiem, vēsta portāls "BuzzFeed News".

Medija rīcībā nonākuši "simtiem lapaspušu biznesa dokumentu, e-pasta vēstuļu un arhitektūras plānu", kas apliecina šī projekta reālu esamību.

Nekustamā īpašuma magnāta Trampa Maskavā iecerētais tornis tā arī netika uzcelts, taču projekts ir kļuvis par vienu no atslēgas punktiem speciālā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par Trampa iespējamiem sakariem ar Krieviju priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2016. gadā.

Prezidents un viņa pārstāvji iepriekš ir norādījuši, ka projekts nav bijis nekas vairāk par "nodomu". Vēl pirmdien Trampa advokāts Rudijs Džuliani apgalvoja, ka nekādi plāni un rasējumi saistībā ar šo projektu nekad nav bijuši radīti.

Taču "BuzzFeed News" rīcībā nonākušie dokumenti parāda citādu ainu par to, cik tālu projekts bijis pavirzījies.

100 stāvus augsto "Trampa torni" bijis iecerēts būvēt Maskavas upes krastā komerciālajā augstceltņu rajonā "Moscow City", un tas būtu augstākais debesskrāpis Eiropā. Saskaņā ar vēstuli, ko Tramps parakstījis 2018. gada 28. oktobrī, tornī būtu "aptuveni 250 pirmās klases luksusa dzīvokļi", informē medijs.

Tāpat 15 ēkas stāvus aizņemtu viesnīca ar vismaz 150 numuriņiem, tur būtu luksusa klases SPA un fitnesa centrs, kas nosaukts Trampa meitas Ivankas vārdā, kā arī augstas klases biroju telpas, liecina medija rīcībā nonākušie dokumenti, tostarp torņa vizualizācijas.

Ne kompānija "Trump Organisation", ne prezidenta privātais advokāts Džuliani, ne Ivanka Trampa, ne Baltais nams nav atbildējis uz "BuzzFeed News" jautājumiem šī raksta kontekstā. Savukārt īpašā prokurora Millera birojā komentāri atteikti, skaidro medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!