Augstākās pilotāžas meistars Jurģis Kairis apsver iespēju kandidēt uz Lietuvas prezidenta amatu. Laikraksts "Lietuvos rytas" ziņo, ka pazīstamajam 48 gadus vecajam pilotam, kurš pagājušajā nedēļā kļuva par pasaules kausa ieguvēju akrobātiskajā pilotāžā, dažādi cilvēki jau sen iesaka apsvērt iespēju kļūt par prezidentu.
Pēc Kaira teiktā, lai sagatavotos cīņai par prezidenta amatu, viņam būtu vajadzīgi aptuveni seši gadi.

Ja pēc pašreizējā Lietuvas prezidenta Valda Adamkus amata pilnvaru beigām Kairis izvirzīs savu kandidatūru, tad par viņa sāncensi var kļūt vēl viens augstākās pilotāžas meistars - Rolands Pakss, kurš nesen atkārtoti kļuvis par Lietuvas premjeru un neslēpj savus plānus balotēties arī prezidenta amatam.

Uz jautājumu, vai prezidenta amata dēļ viņš ir gatavs ziedot savu sportista karjeru, Kairis atbildēja, ka patlaban esot nonācis tādā savas sportiskās karjeras posmā, kurā varētu "atvilkt elpu".

Uz jautājumu, vai prezidenta amatā viņš rīkosies tikpat pārgalvīgi kā gaisā, Kairis atbildēja, ka palikšot tāds pats kā līdz šim un vienmēr pratīšot "novērtēt riska pakāpi".

Pilots kļuvis slavens, izpildot unikālas augstākās pilotāžas figūras, kā arī ar lidojumiem zem tiltiem. Pēdējo reizi zem tilta Kairis lidoja septembrī Kauņā ar augšup vērstu lidmašīnas šasiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!