Foto: Shutterstock

Sociālo tīklu laikmetā, kad daudzi sapņo kļūt par influenceriem, neapdomīga finanšu pratība var novest pamatīgās naudas grūtībās.

Kā ziņo BBC, 27 gadus vecā Austrālijas pilsone Fiona Melbula pēc sešu nedēļu garām brīvdienām Disnejlendā nonākusi aptuveni 6100 eiro lielos parādos. Viņa uz ASV populāro atrakciju parku devās, lai iegūtu kāroto "Instagram" foto.

Kā viņa pati pastāstīja Austrālijā populārajam šovam "A Current Affair", uz šādu soli viņu pamudinājušas bailes savas dzīves laikā nepiedzīvot nokļūšanu Disnejlendā.

Viņa devusies līdzi savam brālim, kurš ceļojumam bija gatavojies laicīgi, lai tādējādi iegūtu perfektu foto saviem 777 "Instagram" sekotājiem.

"Jūs uzņemat tos 10 vai 20 kadrus, lai tiktu pie tā īstā. Publicējat to sociālajos tīklos un gaidāt, kad to redzēs jūsu draugi. Tad jūs saņemat visus tos greizsirdīgos komentārus. Tas, ka es to varēju panākt, man liek justies labi," viņa sacīja.

BBC publikācijā arī apraksta, ka šāda cilvēku rīcība, visticamāk, saistīta ar iedomu, ka naudas tērēšana pati par sevi spēj novest pie laimes.

Melbulas rīcību un komunikāciju medijos kritizējusi influenceru kopiena, norādot, ka nav adekvāti pie savām parādsaistībām vainot "Instagram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!