Foto: AFP/Scanpix
Vīrietim Austrālijas pilsētā Sidnejā ir izvirzītas apsūdzības teroraktā un slepkavības mēģinājumā pēc tam, kad viņš sadūra citu vīrieti un mēģināja ar nazi uzbrukt policistam, svētdien paziņoja policija.

Incidents notika sestdienas vakarā Sidnejas ziemeļaustrumu piepilsētā Minto.

22 gadus vecais uzbrucējs vairākas reizes sadūra 59 gadus vecu vīrieti, kurš gāja cauri rezervātam. Sadurtais tika ievietots slimnīcā un viņa stāvoklis ir kritisks.

Kad notikuma vietā ieradās policists, uzbrucējs mēģināja arī viņu sadurt, bet tika aizturēts. Policija arī konfiscēja lielu nazi.

Austrālijas pretterorisma vienība vēlāk apsūdzēja šo vīrieti terorakta izdarīšanā un slepkavības mēģinājumā.

Policija uzskata, ka cietušais un uzbrucējs nebija savstarpēji pazīstami.

Policija arī paziņoja, ka uzbrucēju bija "iedvesmojis" džihādistu grupējums "Islāma valsts", bet viņš netiek uzskatīts par saistītu ar kādu no teroristu grupējumiem, kas zināmi policijai.

Uzbrukums notika divas dienas pēc tam, kad 18 gadus vecam pusaudzim tika izvirzītas apsūdzības ekstrēmu draudu izteikšanā pie Sidnejas operas. Pirms abiem incidentiem grupējums "Daesh" ("Islāma valsts") bija aicinājis savus piekritējus rīkot teroraktus ievērojamās Austrālijas vietās, kur ir daudz cilvēku.

"Mēs zinām, ka šai personai ir spēcīgi ekstrēmistu uzskati, kurus iedvesmoja "Islāma valsts" (ISIS)," reportieriem Sidnejā svētdien sacīja Jaundienvidvelsas štata policijas komisāra vietniece Ketrina Bērna.

"Mēs nezinām, kas lika viņam vakar rīkoties. Bet, cerams, mūsu tālākās izmeklēšanas to atklās. Tas bija tīšs [uzbrukums]. Tas bija vardarbīgs," sacīja Bērna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!