Foto: AP/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieks Haleds Šarufs kļuvis par pirmo islāma ekstrēmistu, kam Austrālija atņēmusi pilsonību, sestdien ziņo vietējie laikraksti.

Austrālija ir viens no aktīvākajiem ASV sabiedrotajiem cīņā pret "Daesh" Irākā un Sīrijā, kam arī savā teritorijā nācies piedzīvot islāmistu teroristu uzbrukumus, Draudus Austrālijas nacionālajai drošībai rada arī kaujinieki, kas atgriezušies no Tuvajiem Austrumiem.

Saskaņā ar 2015. gadā pieņemto pretterorisma likumu Austrālija var atņemt pilsonību personām ar dubulto pilsonību, kas pastrādājušas teroraktus vai ir aizliegtu organizāciju locekļi.

Šarufs ir libāniešu imigrantu dēls, kas 2014. gadā kļuva bēdīgi slavens visā pasaulē, kad tīmeklī parādījās fotogrāfijas, kurās viņš pozēja kopā ar savu septiņus gadus veco dēlu, turot sīriešu karavīru nocirstās galvas.

Austrālijas Imigrācijas departamenta pārstāvis apstiprināja aģentūrai "Reuters", ka kādai personai pilsonība ir atņemta, taču atteicās sniegt sīkākas ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!