Foto: PantherMedia/Scanpix
Austrālijas pludmalē izskalota baltā haizivs, kura pārvērtējusi savu apetīti un, iespējams, aizrijusies ar jūras lauvu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Austrālijas zivsaimniecības amatpersonas paziņojušas, ka krastā izskalotā gandrīz četrus metrus garā baltā haizivs gājusi bojā, jo aizrijusies, iespējams, ar jūras lauvu. Plēsoņas kulšanos pa ūdeni aculiecinieki pamanīja pludmale netālu no Pērtas.

Vēlāk krastā izmestajai haizivij nekādas brūces vai slimības pazīmes nav atrastas, taču tās rīklē atrasta "liela Austrālijas jūras lauva". Zinātnieki, kuri pētīja mirušo plēsoņu, pieļāva, ka haizivs mēģinājusi pati atbrīvoties no pārāk lielā kumosa, ko apēdusi. "Tas varētu izskaidrot tās neparasto uzvedību," uzskata pētnieks Rojs Makulejs.

Viņš bilda, ka tik liels objekts var neatgriezeniski bojāt haizivs iekšējos orgānus un traucēt ūdens plūsmu caur tās žaunām, novedot pie nāves.

Aculiecinieks, kurš netālu no krasta nedēļas nogalē redzējis haizivs mokas, vietējiem laikrakstiem pastāstījis, ka tā aktīvi kūlusies pa ūdeni netālu no krasta. "Kad mēs to pamanījām, haizivs bija apmēram 50 metrus no krasta un sākumā nodomājām, ka tas ir kāds nirējs," stāstīja aculiecinieki. Aculiecinieki devušies, kā sākumā domāja, cilvēkam palīgā, bet piekļūstot tuvāk, atklāja, ka tā ir haizivs.

Otrdien, 15.jūlijā, beigtā haizivs atrasta izskalota pludmalē.

BBC norāda, ka baltās haizivis ir aizsargājamas un tās mēdz uzbrukt arī cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!