Foto: AFP/Scanpix

Austrālija ceturtdien brīdināja, ka teroristi var būt pavirzījušies uz priekšu uzbrukumu gatavošanā Indonēzijā, un ieteica ceļotājiem būt piesardzīgiem.

Pirms dažām dienām līdzīgs brīdinājums bija izteikts par Indonēzijas kaimiņvalsti Malaiziju.

"Jaunākās norādes liecina, ka teroristi var būt uzbrukumu gatavošanas Indonēzijā attīstītā stadijā," paziņoja Ārlietu un tirdzniecības ministrija atjauninātā ieteikumā ceļotājiem.

"Mēs iesakām jums būt ļoti piesardzīgiem Indonēzijā, tostarp Džakartā, Bali un Lombokā, augsto terorakta draudu dēļ," teikts šajā dokumentā.

Ministrija nepaaugstināja vispārējo draudu līmeni, bet atzīmēja, ka turpina "saņemt informāciju, kura norāda, ka teroristi varbūt plāno uzbrukumus Indonēzijā, kas var notikt jebkur jebkādā laikā".

Ceļotājiem ir sevišķi jāuzmanās vietās, kur ir zems drošības līmenis, un iespējamos teroristu mērķos. Jau sarīkotie terorakti ir notikuši naktsklubos, bāros, kafejnīcās, restorānos, starptautiskās viesnīcās, lidostās un kulta vietās.

Ministrija svētdien bija brīdinājusi par iespējamiem teroraktiem Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā un tās apkaimē, kuri var tikt vērsti pret Rietumvalstu interesēm vai vietām, kuras rietumnieki bieži apmeklē.

Indonēzijas policija pagājušo piektdien aizturēja desmitiem iespējamu islāma ekstrēmistu Javas salā. Nav zināms, vai viņi bija saistīti ar janvārī Džakartā notikušiem uzbrukumiem, kuros gāja bojā četri civiliedzīvotāji un četri uzbrucēji un par kuriem uzņēmās atbildību džihādistu grupējums "Daesh".

Indonēzijā no 2000. līdz 2009. gadam islāmistu radikāļi sarīkoja vairākus spridzināšanas uzbrukumus, bet tiem sekojošas varas iestāžu represijas vājināja bīstamākos islāmistu tīklus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!