Austrālijas varas iestādes otrdien lika evakuēties kādas Sidnejas piepilsētas un divu citu rajonu iedzīvotājiem, kurus apdraud mežu ugunsgrēki Jaundienvidvelsas štatā.
Stipra vēja un augstas gaisa temperatūras pastiprinātie ugunsgrēki sāka apdraudēt mājas pie Penantu kalniem Sidnejas ziemeļu piepilsētās, Kuradžongā Zilajos kalnos uz rietumiem no Sidnejas un pie Saseksinletas brīvdienu ciemata 190 kilometrus uz dienvidiem no Sidnejas.

Ugunsgrēki ziemeļos, dienvidos un rietumos no Sidnejas plosās kopš Ziemassvētkiem, bet otrdien tie pirmoreiz iespiedās Sidnejas piepilsētās. Tas notika Penantu kalnu rajonā nepilnus 20 kilometrus no pilsētas centra.

Ap 100 ugunsgrēku, no kuriem daudzus var būt izraisījuši dedzinātāji, ir stiprākie Austrālijā ko[š 1994.gada, kad tajos gāja bojā četri cilvēki. Ugunsgrēki, kuru dēļ šie Ziemassvētki iesaukti par "Melnajiem Ziemassvētkiem", ir iznīcinājuši vismaz 150 mājas, izpostījuši nacionālos parkus un tīrumus Jaundienvidvelsā. Tajos gājušas bojā tūkstošiem aitu, bet cilvēki nav guvuši nopietnus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!