Saistībā ar Austrālijas pasu izmantošanu palestīniešu grupējuma "Hamas" militārā komandiera Mahmuda al Mabhuha slepkavības lietā Austrālija izdevusi rīkojumu par Izraēlas diplomāta izraidīšanu.

Šāds lēmums pieņemts pēc Austrālijas Federālās policijas izmeklēšanas, kas kliedējusi valdības bažas, ka aiz Austrālijas "pasu nelikumīgas izmantošanas un viltošanas" tiešām stāv Izraēla, apliecināja Ārlietu ministrs Stīvens Smits.

"Lēmums pieprasīt Izraēlai atsaukt vienu no Kanberas vēstniecības darbiniekiem nav nekas tāds, ko Austrālijas valdība darītu ar prieku," viņš sacīja. "Gluži pretēji, šāds lēmums pieņemts drīzāk ar skumjām, nevis dusmām".

Līdzīgu lēmumu par diplomāta izraidīšanu martā pieņēma arī Lielbritānija, secinot, ka ir pietiekami daudz pierādījumu, ka Izraēla ir atbildīga par viltotu Lielbritānijas pasu izmantošanu noziedzīgā nodarījuma īstenošanā.

Jau ziņots, ka 20.janvārī luksusa viesnīcas istabā Dubaijā tika atrasts nogalināts viens no "Hamas" militārā spārna dibinātājiem. Izmeklēšana liecina, ka viņš ticis sazāļots un pēcāk nosmacēts. Dubaijas policija ir pārliecināta, ka slepkavība ir Izraēlas slepenā dienesta "Mossad" roku darbs.

Bez Austrālijas un Lielbritānijas pasēm, nozieguma veikšanai tika izmantoti arī Francijā, Īrijā un Vācijā izdotie personu apliecinošie dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!