Austrālija palielinās militāro palīdzību Ukrainai, nosūtot tai arī bruņmašīnas "Bushmaster", piektdien paziņojis Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

"Mēs nesūtam tikai savas lūgšanas," preses konferencē Sidnejā paziņoja Morisons.

"Mēs sūtam savus ieročus, mēs sūtam savu munīciju, mēs sūtam humāno palīdzību, mēs sūtam to visu un (..), un mēs sūtīsim arī mūsu bruņmašīnas, mūsu "Bushmaster". Un mēs tās transportēsim ar mūsu lidmašīnām C-17," paziņoja Austrālijas premjers.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā videouzrunā sacīja, ka Ukrainai ir vajadzīgs lielāks partneru atbalsts tieši tagad, kad Krievijas karaspēks koncentrē papildu spēkus atsevišķos virzienos. Prezidents uzrunā Austrālijas likumdevējiem konkrēti minēja nepieciešamību pēc Austrālijā ražotajām bruņmašīnām karavīru pārvadāšanai.

Reaģējot uz Zelenska aicinājumu, Morisons un Austrālijas imigrācijas ministrs Pīters Datons paziņoja, ka Austrālija atvēlēs papildu 25 miljonus Austrālijas dolāru (17 miljonus eiro) militārajai palīdzībai Ukrainas armijai, arī taktiskos mānekļus, bezpilota gaisa un bezpilota zemes sistēmas, pārtiku un medicīnas preces.

Morisons un Datons kopīgā paziņojumā norādīja, ka pēc Ukrainas amatpersonu un citu partneru lūguma neatklās sīkākas ziņas par palīdzības saturu un piegādi.

Kopumā Austrālija militārajai palīdzībai atvēlējusi jau 116 miljonus dolāru.

"Austrālija atbalsta Ukrainu pret Krievijas nelegālo un neizprovocēto iebrukumu," paziņoja Morisons un Datons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!