Austrālijas Jaundienvidvelsas štatā plūdu dēļ no mājām evakuēti vairāk nekā seši tūkstoši Lismoras pilsētas iedzīvotāju.
Pēc spēcīgām lietusgāzēm ūdens līmenis Vilsonas upē cēlies tik strauji, ka vairs tikai 40 centimetri to šķir no kritiskās atzīmes, kas paredzēta, projektējot tikko uzcelto aizsargdambi.

"Dambja oficiālā atklāšanas ceremonija bija paredzēta 1.augustā, bet upe nolēmusi negaidīt atklāšanu," izteicies Lismoras mēra vietnieks Džons Čants.

Štata Ārkārtējo situāciju dienests brīdinājis tos iedzīvotājus, kas palikuši pilsētā, ka viņiem pašiem jānodrošina sev pārtikas krājumi.

Aptuveni 200 kilometrus tālāk uz ziemeļiem, Goldkostas kūrvietu rajonā, stipras lietavas izraisījušas zemes nogruvumus un traucējumus energoapgadē; applūdušas mājas un kāda ēka sagruvusi. Plūdu dēļ slēgta Goldkostas lidosta.

Nepilnas diennakts laikā nokrišņu daudzums šai vietā sasniedza 400 milimetrus, un ūdens apjoms pilsētas galvenajā ūdenstilpē palielinājās par 12%. "Neko tādu mēs neesam pieredzējuši kopš 1974.gada plūdiem," raidsabiedrībai ABC izteikusies pilsētas padomes pārstāve.

Pastāv bažas, ka plūdu ūdeņi varētu būt aizrāvuši līdzi automašīnu, kurā atradās divi cilvēki - vīrietis un sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!