Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā otrdien policijas iecirknī tika nošauts vīrietis, kas tur bija ieradies ar nazi, paziņoja policijas amatpersona.

Policijas seržants ar 24 gadu darba pieredzi raidīja vienu šāvienu uz šo vīrieti īsā konfrontācijā, kas notika Kveikershilas policijas iecirkņa foajē Sidnejas ziemeļrietumos, paziņoja policijas komisāra palīgs Deniss Klifords.

Policija vēl nav identificējusi šo vīrieti, kurš pēc izskata bijis 40 līdz 50 gadus vecs, un nav arī noskaidrojusi konfrontācijas motīvu. Šajā incidentā netika ievainots neviens policists.

"Nav nekādu norāžu, ka tas būtu saistīts ar terorismu, bet pašlaik mēs vienkārši nezinām, kāpēc šis vīrietis te ieradās un kāpēc notika konfrontācija," reportieriem sacīja Klifords.

Austrālijas policisti ir kļuvuši par mērķiem teroraktos, kuru rīkotājus iedvesmojis džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Pērn oktobrī Sidnejas rietumu piepilsētā Paramatā pie štata policijas pārvaldes policija nošāva 15 gadus vecu pusaudzi, kurš neilgi pirms tam bija nošāvis civilu policijas darbinieku.

2014. gada septembrī Melburnā pie policijas iecirkņa tika nošauts 18 gadus vecs vīrietis, kurš bija sadūris divus policistus.

Abos uzbrukumos tika vainoti "Daesh" piekritēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!