Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas Kvīnslendas piekrastē spēcīgs vējš sapūtis lielas medūzu kolonijas. Medūzas, kas pazīstamas kā portugāļu kuģīši, sadzēlušas ap 13 000 atpūtnieku, liekot slēgt reģiona pludmales, ziņo BBC.

Zilā krāsā esošās medūzas nav indīgas, tomēr to dzēlieni var būt sāpīgi un sadzeltā vieta ilgstoši likt par sevi manīt. portugāļu kuģīši atgādina nelielu ar gaisu piepūstu maisiņu (dēvētu par buru), kas vēja dzīts peld pa ūdens virsu, bet zem ūdens karājas līdz 15 centimetru gari indīgiem matiņiem klāti taustekļi.

Vairums sadzelto saņēmuši vien nelielu pludmales glābēju palīdzību vai ievainotajai vietai paši pielikuši ledu, kas palīdz remdēt sāpes. Tomēr nelielam skaitam sadzelto pludmales prieku baudītāju bijusi nepieciešama profesionālu mediķu palīdzība, liecina glābēju sniegtā informācija.

Austrālijā šobrīd ir vasara, un nācies slēgt pludmales, kuras ierasti šajā sezona ir atpūtnieku pilnas. Šāds portugāļu kuģīšu "uzlidojums" šajā apvidū ir neierasts, un pētnieki atzīst, ka tādos apmēros pat neatminas medūzas piekrastē iepriekš fiksējuši. Ierasti tām patīk uzturēties dziļākos ūdeņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!