Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālija un ASV uzsāks kopīgu darbu pie virsskaņas raķetes izstrādes, atsaucoties uz Austrālijas aizsardzības ministra teikto, ziņo "Al Jazeera".

Līdzīga tipa raķetes šobrīd katra par sevi izstrādā arī Krievija un Ķīna. Šīs raķetes spēj pārvietoties vairāk nekā piecas reizes ātrāk par skaņas ātrumu, un tieši ātruma, manevrēšanas spēju un lidojuma augstuma kombinācija apgrūtina šo raķešu izsekošanu un pārtveršanu.

Austrālijas aizsardzības ministre Linda Reinoldsa neatklāja raķešu izstrādes izmaksas vai laiku, kad tās varētu būt gatavas izmantošanai. "Ieguldījumi spējās, kas attur darbību pret Austrāliju, nāk par labu arī mūsu reģionam, mūsu sabiedrotajiem un mūsu drošības partneriem," viņa teica, piebilstot: "Mēs joprojām esam apņēmušies nodrošināt mieru un stabilitāti reģionā un atvērtu, iekļaujošu un pārtikušu Indijas un Klusā okeāna reģionu."

"Šī iniciatīva būs būtiska virsskaņas pētījumu un attīstības nākotnei, nodrošinot, ka ASV un mūsu sabiedrotie ir pasaules līderi šīs kara cīņas spēju attīstībā," paziņojumā norādīja ASV aizsardzības departamenta pārstāvis Maikls Kratsioss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!