Foto: Publicitātes foto
Austrālijas aviosabiedrībai "Qantas" piederošais "Airbus- A380" ar 253 pasažieriem un 21 apkalpes locekli , lidojot no Singapūras uz Londonu, piektdien veica avārijas nolaišanos Dubaijā Apvienotajos Arābu Emirātos. Lainerim gaisā apstājies viens no dzinējiem, informē aģentūra "Reuters".

Nosēšanās notikusi bez starpgadījumiem un neviens cilvēks nav cietis.

Viens no četriem pasaules ietilpīgākās pasažieru lidmašīnas dzinējiem bija pārstājis darboties nepietiekamas apeļļošanas dēļ. Kompānijas inženieri izmeklēs šīs problēmas cēloņus, informēja lidsabiedrības preses sekretāre. 

Tiesa, pasažieros neapmierinātību radījusi lidsabiedrības rīcība pēc incidenta. Kā savā "Twitter" kontā ierakstījis lidmašīnā bijušais pazīstamais britu aktieris un rakstnieks Stīvens Frajs, pēc nosēšanās pagājusi stunda, līdz pasažieriem sagādāts autobuss un viņi aizvesti uz lidostas terminālu.

Kā ziņots, 2010 gada 4.novembrī vienam no "Qantas" aerobusiem "A380", lidojuma laikā no Singapūras uz Sidnejas, gaisā atdalījās dzinēja fragments.

Laineris spēja veikt avārija nosēšanos. "Qantas" pēc šī incidenta uz laiku pārtrauca šī modeļa izmantošanu, bet pēc visu lidaparātu dzinēju pārbaudes, reisi atsākās. Lidsabiedrība no dzinēju ražotājkompānijas " Rolls - Royce" saņēma 100 miljonu dolāru (50 miljonu latu) kompensāciju.

Jau vēstīts, ka lidsabiedrība no 29. oktobra līdz 31. oktobrim bija atcēlusi reisus uz nenoteiktu laiku, nespējot atrisināt strīdus ar darbiniekiem, kuri regulāri rīkoja streikus. Tā atsāka reisus pirmdien apmēram 12 stundas pēc tam, kad Austrālijas valsts darba strīdu risināšanas institūcija aizliedza " Qantas" darbiniekiem streikot un kompānijas vadībai īstenot lokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!