Austrālijas jaunā valdība ir solījusi pieņemt septiņus patvēruma meklētājus no Mjanmas, kas jau gadu atrodas Austrālijas izveidotā bēgļu apmetnē Nauru, un tas norāda uz valdības turpmāku atkāpšanos no iepriekš piekoptās, pretrunīgi vērtētās imigrācijas politikas, raksta BBC.
Imigrācijas ministrs Kriss Evanss uzskata, ka cilvēku grupas pieņemšana ir pirmais solis iepriekšējās valdības tā saucamā "pacifistiskā risinājuma" atcelšanā. Saskaņā ar šo politiku patvēruma meklētāji, ko aiztur krasta apsardze, tiek nogādāti attālās bēgļu apmetnēs Nauru vai Papua Jaungvinejā viņu tālākā likteņa lemšanai. Cilvēktiesību aizstāvības grupas jau izteikušas kritiku par šo politiku, un leiboristi pirms vēlēšanām solīja, ka ievēlēšanas gadījumā to paredzēts mainīt.

Šī ir jau otrā lielā pārmaiņa valsts politikā kopš varas maiņas pēc pagājušā mēneša vēlēšanām. Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā jaunais premjerministrs Kevins Ruds parakstīja dokumentus, saskaņā ar kuriem tiks ratificēts Kioto protokols. Viņa priekštecis Džons Hovards bija uzskatījis, ka papildu saistības negatīvi ietekmēs valsts ekonomisko attīstību.

Hovarda ieviestā imigrācijas sistēma radīja sašutumu cilvēktiesību aizstāvjos, tomēr lielākā daļa vietējo iedzīvotāju to atbalstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!