Foto: DELFI

Simtiem labi bruņotu Austrālijas policistu otrdien piedalījās reidā pret motociklistu bandām Sidnejā un tās apkārtnē. Operācijas laikā arestēti vairāki augsta ranga bandu locekļi, kā arī konfiscēti ieroči un sprāgstvielas, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Aptuveni 350 policistu pārmeklējuši 30 objektus, vēršoties pret "Hells Angels", "Rebels", "Comancheros" bandām, kā arī Āzijas un Balkānu izcelsmes kriminālajiem grupējumiem, informē raidsabiedrība.

"Pavisam šodienas operācijā, kas ir izmeklēšanas rezultāts, ir arestēti 19 cilvēki," paziņoja Jaundienvidvelsas policija, precizējot, ka apsūdzības līdz šim ir izvirzītas četrām personām.

Reids sekoja divus gadus ilgai izmeklēšanai par ieroču, sprāgstvielu un narkotiku piegādi organizētās noziedzības grupām. Likumsargi šajā laika posmā pārtvēruši vairāk nekā 500 000 telefona zvanu.

Ieročus un narkotikas motociklistu bandām piegādājuši Āzijas un Balkānu grupējumi, stāsta izmeklētāji. "Vairākas nozīmīgas nelegālās piegādes ķēdes ir likvidētas, tas samazinās ieroču un narkotiku pieejamību organizētās noziedzības grupām," paziņoja policijas komisārs Endrjū Scipione.

Austrālijas premjerministre Džūlija Gilarda agrāk martā paziņoja, ka valdība ir izveidojusi bandu apkarošanas darba grupu, lai apkarotu "ieročus un bandas mūsu ielās". Pēdējos gados Jaundinvidvelsā ir pieaudzis publiskās vietās notikušu apšaužu skaits, skaidro "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!