Itāļu tūristu, kurš aviokompānijas "Lauda Austrian Airlines" lidmašīnas reisā Sidneja-Vīne nosūtīja savai sievai īsziņu, ka viņa lidmašīnu nolaupījuši teroristi, Austrālijas valdība svētdien oficiāli raksturoja kā idiotu.
35 gadus vecais Antonio Kasale pirms nedēļas lidojuma laikā nosūtīja savai sievai īsziņu, ka teroristi pārņēmuši kontroli pār lidmašīnu un ved pasažierus uz nezināmu vietu, pavēstīja Austrālijas transporta ministrs Džons Andersons.

Kasales sieva piezvanīja Itālijas policijai, kura informāciju nodeva Itālijas vēstniecībai Kanberā, kura savukārt brīdināja Austrālijas policiju.

Andersons pavēstīja, ka policija īsziņu novērtējusi kā maldu, taču pirms trauksmes izsludināšanas pretterorisma vienībā.

"Federālajai policijai un citām varas iestādēm ir tāpat pietiekami daudz darba vēl bez šādām stulbībām," sacīja Andersona preses pārstāvis.

Kasale īsziņu nosūtīja, kad lidmašīna bija nosēdusies Kualalumpurā, lai uzpildītu degvielu.

Kasali Vīnē pēc lidmašīnas nosēšanās sagaidīja Austrijas varas iestāžu pārstāvji un viņš tika aizturēts, lai sniegtu paskaidrojumus. Nav zināms, vai viņam izvirzītas apsūdzības, vai arī viņš atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!