Foto: AFP/Scanpix

Austrālija mudina ceļotājus nevērties pie valsts vēstniecībām ar nepamatotām prasībām, vēsta BBC.

Pēdējā laikā gan pašmāju, gan starptautisko sabiedrību "satricinājušas" ziņas par austrāliešiem, kas lūdz palīdzību Austrālijas vēstniecībās dažādās pasaules valstīs. Piemēram, viens vīrietis lūdzis, lai Austrālijas vēstniecība Taizemē samaksā par prostitūtas pakalpojumiem. Savukārt kādā citā gadījumā austrālietis vēstniecībai lūdzis, lai tā nodrošinātu prostitūtu pakalpojumus uz jumta.

Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa skaidroja, ka arvien biežāk tūristi vēršas Austrālijas vietniecībās ar nepamatotiem lūgumiem.

Pērnajā gadā aptuveni 15 000 Austrālijas pilsoņu ir vērsušies pie savas valsts vēstniecībām visā pasaulē. Bišopai nācies skaidrot, ka, piemēram, vēstniecībai nav jānodrošina Austrālijas pilsonim klēpjdators vai jāatmaksā viesnīcas rēķins.

Austrālijas Ārlietu ministrija izstrādājusi vadlīnijas, kurās noteikts kādos gadījumos valsts vēstniecībai jāpalīdz saviem pilsoņiem, nonākot grūtībās.

Bišopa šos tūristus nosaukusi par "kaitēkļiem", jo nereti viņi vēršas valsts vēstniecībās ar dažādiem lūgumiem, kas vēstniecībām nav jānodrošina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!