Bijušajam nodokļu dienesta darbiniekam, kurš pēc attiecību izjukšanas ar draudzeni īstenoja Austrālijā lielāko vēstuļbumbu sūtīšanas kampaņu, trešdien tika piespriests deviņu gadu ieslodzījums, paziņoja tiesas ierēdnis.
44 gadus vecais datoru eksperts Kolins Džordžs Danstans decembrī tika atzīts par vainīgu deviņās apsūdzībās. Viņš 1998.gada beigās nosūtīja 28 vēstuļbumbas valdības iestādēm un citām organizācijām.

Austrālijas Federālās galvaspilsētas Augstākās tiesas tiesnesis Terenss Higinss nolēma, ka pirmos piecus soda gadus Danstans nevarēs izkļūt brīvībā pret galvojumu.

Danstans prāvā apgalvoja, ka viņa rīcībai nebija mērķis kādu ievainot un to izraisījušas psiholoģiskas problēmas pēc tam, kad viņam izjuka attiecības ar draudzeni no Austrālijas Nodokļu biroja.

Starp viņa vēstuļbumbu adresātiem bija agrākie Nodokļu biroja darbinieki, Administratīvā apelācijas tiesa, Cilvēktiesību un vienlīdzīgu iespēju komisija, un Federālā tiesa. Lielākā daļa no tiem bija saistīti ar viņa prasību pret bijušo mīļāko par seksuālu uzmākšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!