Foto: Arhīva foto

Austrijā arestēts kāds nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera līdzinieks, kurš tiek apsūdzēts par nacisma slavināšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

25 gadus vecais vīrietis ar Hitleram raksturīgo frizūru un ūsām pats sevi dēvējot par Haraldu Hitleru. Viņš redzēts fotografējamies pie mājas Braunavā pie Innas, kurā 1889. gadā dzima nākamais Trešā reiha vadonis

Dažus Haralda foto var apskatīt šeit.

Jaunskungs uz Vācijas pierobežas pilsētiņu pārcēlies nesen, pastāstīja policijas pārstāvis Deivids Furtners, kurš uzsver, ka vīrieša izdarības nav bijis ne joks, ne mākslas performance.

"Jaunais cilvēks skaidri apzinās, ko dara," uzsver Furtners. Hitlera līdzinieks esot ievērots arī Vīnē un Grācā. Nacisma slavināšana Austrijā ir krimināli sodāms pārkāpums.

Austrijas varasiestādes pērnā gada oktobrī nolēma nojaukt Braunavas pie Innas māju, kurā dzima Hitlers, lai tā nekļūtu par neonacistu svētvietu.

Hitlers piedzima mājas augšējā stāvā īrētā istabā 1889. gada 20. aprīlī. Nacistu valdīšanas laikā māja tika pārvērsta par svētnīcu un uz pilsētiņu plūda tūristu pūļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!