Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrija izdevusi aresta orderi kāda Krievijas armijas virsnieka aizturēšanai, jo viņš esot savervējis austriešu pulkvedi, kas 30 gadus spiegojis Maskavas labā.

Zalcburgas policija paziņojusi, ka izdots Eiropas un starptautiskais orderis 65 gadus vecā Igora Zaiceva aizturēšanai. Viņš bijis spiegošanā apsūdzētā austriešu pulkveža kurators no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem līdz pat tā aizturēšanai pērn.

Aizturētais atvaļinātais pulkvedis sniedzis Krievijai informāciju par Austrijas bruņotajiem spēkiem un to ieroču sistēmām, apmaiņā saņemot vairākus simtus tūkstošus eiro. Austrijas aizsardzības ministrs Mario Kunāseks pērn atklāja, ka Vīne informāciju par šo spiegošanas lietu saņēmusi no kādas citas Eiropas valsts izlūkdienesta.

Tikmēr austriešu mediji vēstīja, ka aizturētais pulkvedis bijis augstas klases profesionālis un strādājis armijas kontroles centrā Zalcburgas federālajā zemē. Ar savu krievu kuratoru viņš sazinājies, izmantojot modernu tehnisko aprīkojumu.

Aizturētais pulkvedis sākotnēji sadarbojies ar policiju, taču pēdējā laikā viņš atsakās runāt, vēsta mediji. Šī spiegošanas lieta pagājušajā gadā izsauca saasinājumu tradicionāli visai siltajās Austrijas un Krievijas attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!