Foto: AFP/Scanpix
Austrijā naktī uz trešdienu pagaidām nezināmu iemeslu dēļ nodedzis neapdzīvots bēgļu centrs, pavēstīja policija. Negadījumā neviens nav cietis.

Tomēr policija paziņojusi, ka, visticamāk, notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Dzēšanas darbos Altenfeldenē, Austrijas ziemeļos, bija iesaistīti līdz 200 ugunsdzēsēju. Pēc divām nedēļām bija paredzēta 48 patvēruma meklētāju ierašanās centrā, paziņoja Sarkanais Krusts, kura pārziņā centrs atradies. Tagad no ēkas palikušas vairs tikai drupas.

Policija konstatējusi divas uguns izcelsmes vietas pie ēkas ārsienām, kur dedzinātāji pielaiduši uguni.

Sarkanais Krusts pauda šoku par notikušo.

"Mums nebija nekādu norāžu, ka cilvēki ciematā bija kaut vismazākajā mērā neapmierināti," sacīja Sarkanā Krusta pārstāvis. "Atbilstoši mūsu aplēsēm zaudējumi ir aptuveni 300 000 eiro."

"Iepriekšējā dienā būvniecības uzņēmuma pārstāvji strādāja ēkā," norādīja policija.

Atšķirībā no kaimiņvalsts Vācijas Austrijā bēgļu centru dedzināšana līdz šim bijusi reta parādība. Tiesa gan, arī Austrijā daudzi cilvēki ir neapmierināti ar 90 000 patvēruma meklētāju ierašanos.

Pagājušajā nedēļā policija arestēja kādu cilvēku – iespējams, neonacistu –, kurš draugiem teicis, ka grib "nogalināt visus patvēruma meklētājus". Likumsargi viņa mājās atrada ieročus un munīciju.

Sarkanā Krusta pārstāvis solīja, ka viņi turpinās pildīt savu pienākumu un palīdzēt cilvēkiem, kuriem palīdzība nepieciešama, un apspriedīsies ar reģionālām varasiestādēm par centra atjaunošanu tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!