Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 14. februārī, tiesa Vīnē likusi apcietināt divus jauniešus, kuri bija plānojuši teroraktu, lai kādā provinces policijas iecirknī nogalinātu policistus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Šādu rīkojumu jauniešiem devis 22 gadus vecais čečens Abu Nuhs, kurš bijis arī teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") biedrs.

Tiesa pagarinājusi par sešiem mēnešiem cietumsodu arī 22 gadus vecajam čečenam, kurš jau iepriekš bijis sodīts par zādzību.

"Šis trio tika notiesāts par to, ka bija daļa no teroristiskā grupējuma "Daesh", kā arī viņi vēl tiesāti par noziedzīgu sazvērestību un dalību kriminālā grupējumā," sacīja tiesas pārstāvis.

Savukārt 26 mēnešu cietumsodu tiesa piesprieda Austrijas iedzīvotājam, bet otram līdzdalībniekam - arī Austrijas iedzīvotājam, kurš dzimis Čečenijā, būs jāpavada 15 mēneši cietumā.

Abu Nuhs vienu no pašlaik notiesātajiem jauniešiem par terorakta plānošanu instruējis 2015. gadā, ziņo medijs. Tiesa, šis uzbrukums tā arī nekad nenotika, jo varas iestāžu pārstāvji uzzināja par šo nodomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!