Austrijas vides aizsardzības aktīvisti otrdien turpināja bloķēt Čehijas robežu, protestējot pret Temelinas atomelektrostaciju (AES), lai gan Čehijas valdība ir brīdinājusi, ka negatavojas šo jautājumu apspriest ar Austrijas valdību, kamēr protesti nebūs beigušies.
Demonstranti palika savās vietās galvenajos robežpunktos Augšaustrijas federālajā zemē, lai arī Čehijas premjerministrs Milošs Zemans bija paziņojis austriešiem, ka blokādes jāpārtrauc līdz pirmdienas vakaram.

Austrija vēlas, lai Čehija sniegtu garantijas par pēc padomju projekta celtās Temelinas AES drošību. Šī AES atrodas tikai 60 kilometru attālumā no Austrijas robežas.

Robežas blokādes atsākās pagājušajā nedēļā pēc tam, kad Austrijas kancleram Volfgangam Šiselam sarunās par AES nākotni ar Čehijas premjeru neizdevās panākt protestētājiem pieņemamus rezultātus.

Nedēļas nogalē bija nobloķēti gandrīz visi 18 Austrijas un Čehijas robežpunkti. Tomēr pirmdien aktīvisti bloķēja vairs tikai trīs robežpunktus. Paredzams, ka šīs blokādes turpināsies līdz ceturtdienai.

Pagājušajā pirmdienā Zemans paziņoja, ka netiksies ar Šiselu, kamēr nebūs izbeigtas protesta akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!