Tehniskas problēmas kalnu vilcienam, kas sestdien aizdegās Austrijas Alpos ceļā uz Kicšteinhorna ledāju, laupot dzīvību 159 pasažieriem, varēja rasties vēl pirms tā iebraukšanas tunelī, otrdien paziņoja katastrofas izmeklētājs.
"Neilgi pēc atiešanas un pirms iebraukšanas tunelī vilcienam, iespējams, bija radušās tehniskas problēmas, kas varētu būt saistītas ar ugunsgrēka izcelšanos," preses konferencē Kaprunā sacīja izmeklētājs Kristians Tišs.

Uz sliedēm ir atrasta viela, kas pilējusi no vilciena. Iespējams, ka šis sintētiskais materiāls ir smērviela. Speciālisti šobrīd veic vielas analīzi, un rezultāti varētu kļūt zināmi pēc vienas vai divām dienām.

Policijas virsnieks, kurš vada izmeklēšanu, majors Francs Langs informēja, ka, meklējot pierādījumus, tiek pārmeklētas ne tikai sliedes, bet arī kalna un ielejas stacijas.

Longs sacīja, ka kalna stacijā visas telpas ir slēgtas. "Tas nenozīmē, ka mēs esam atraduši kādus būtiskus pierādījumus. Mēs veicām šos pasākumus tikai, lai vēlāk veiktu izmeklēšanu šajās telpās," viņš teica.

No katastrofas vietas jau ir evakuētas 90 bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!