Foto: AFP/Scanpix

Austrijā turpinot ieplūst tūkstošiem nelegālo imigrantu no Slovākijas, Austrijas iekšlietu ministre Johanna Mikla-Leitnere aicinājusi izveidot "Eiropas cietoksni", lai aizsargātu Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu.

Ar šo aicinājumu viņa nāca klajā pēc Špīlfeldes pilsētas apmeklēšanas Štīrijas federālajā zemē, kur situācija pēc tūkstošiem nelegālo imigrantu ierašanās kļuvusi haotiska.

Austrijas ārlietu un integrācijas ministrs Sebastians Kurcs radio Ö1 savukārt norādīja, ka ES ir jāsadarbojas ar Turciju, "lai savaldītu bēgļu straumi, jo tā jau sākt kļūt par lielu".

"Eiropa ir atbildīga par ES ārējo robežu aizsardzību," viņš uzsvēra.

Ministrs arī atzina, ka nav pret robežžogu būvniecību, kā to jau ir izdarījusi Ungārija, sakot, ka ir vajadzīgas drošas robežas un ka, pateicoties drošai robežai starp Bulgāriju un Turciju, bēgļu plūdus tur izdevies apturēt.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies jau vairāk nekā 680 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!