Foto: AFP/Scanpix

Austrijas policisti un karavīri no pirmdienas sāks veikt kontroli uz valsts robežas ar Ungāriju, lai apturētu nelegālo imigrāciju un cilvēku kontrabandu, piektdien paziņojusi Austrijas policija.

Policija pēdējo mēnešu laikā valsts austrumu reģionos reģistrējusi pieaugošu skaitu nelegālās robežšķērsošanas un cilvēku kontrabandas gadījumu, lai arī tie ir bijuši daudz mazākā līmenī nekā pērn piedzīvotie.

Robežkontrole pārejas punktos Burgenlandes federālajā zemē tiks veikta tā, lai netraucētu ierasto satiksmi, un šie pasākumi būs tikai uz laiku, informēja policija, gan nenorādot gala datumu.

No pirmdienas visiem ceļotājiem uz un no Ungārijas būs jābūt līdzi derīgiem ceļošanas dokumentiem, lai arī Austrijas un Ungārijas robeža ir Šengenas zonā.

Varasiestādes arī veic priekšdarbus, lai varētu uzsliet žogus noteiktos posmos gar abu valstu robežu. Tomēr žogu celšana būs atkarīga no nelegālās imigrācijas apjoma, paziņojis vietējās policijas pārstāvis.

Austrija plāno ieviest robežkontroli arī uz savas dienvidu robežas ar Itāliju, kas ir raisījis bažas par iespējamo kaitējumu transporta nozarei.

Austrijā pērn patvērumu lūdza 90 000 cilvēku, bet pēdējā laikā šī valsts ir padarījusi stingrāku savu robežkontroles politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!