Nemieri, kas aptvēruši vairumā imigrantu apdzīvotās Parīzes priekšpilsētas, ir "brīdinājums Eiropai", ceturtdien paziņoja Austrijas labējās Brīvības partijas (FP) līderis Heincs Kristiāns Štrahe.
Kā jau ziņots, Parīzes austrumu un ziemeļu priekšpilsētas, kurās galvenokārt dzīvo imigranti no Ziemeļāfrikas un Centrālāfrikas, jaunieši, kas saskaras ar nodarbinātības un sociālās integrācijas problēmām, jau nedēļu pēc kārtas iesaistījušies sadursmēs ar policiju.

Presei izplatītajā Štrahes paziņojumā teikts, ka šāda notikumu attīstība atspoguļo tieši to, kas notiks visā Eiropā, ja tiks turpināta pašreizējā imigrācijas politika.

"Briesmīgās ainas no Francijas geto priekšpilsētām vēlreiz demonstrē, ka aicinājumi nekavējoties apturēt imigrāciju, [veikt] efektīvus integrācijas pasākumus un [panākt] negatīvu imigrāciju nav nedz populistiski, nedz pauž necieņu pret humānismu," norāda politiķis.

Vēl vairāk, tie, kas apsūdzami "necieņā pret humānismu", ir sociālisti un kristīgie demokrāti, kuri neierobežotas imigrācijas desmitgadēs pārvērtuši Eiropu par "pulvermucu".

Štrahe norāda, ka arī Vīnē situācija attīstījusies jau tik tālu, ka dažos pilsētas kvartālos austrieši ir "minoritāte starp citām minoritātēm".

Austrijas galvaspilsētai draud lielas briesmas no "paralēlām sabiedrībām", uzsver Štrahe, kurš pagājušajā mēnesī Vīnes pilsētas pašvaldības vēlēšanās saņēma 15% balsu, daudziem viņa priekšvēlēšanu kampaņu raksturojot kā vērstu pret ārzemniekiem.

36 gadus vecais politiķis, kurš kļuvis par FP līderi visas valsts mērogā, vadīs partiju arī parlamenta vēlēšanās, kas paredzētas 2006.gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!