Foto: Publicitātes foto

Austrumeiropiešu zagļu grupējums Ziemeļīrijā nepilna gada laikā nozadzis 120 dārgas BMW markas automašīnas, kas sadalītas detaļās un nosūtītas uz Latviju.

Par vērienīgo zādzību Lielbritānijas policija 27.maijā aizturēja četrus noziedzniekus - vienu lietuvieti, 30 gadus veco Rolandu Ruoki, un trīs Latvijas valstspiederīgos - 31 gadu veco Jevgeņiju Drozdovu, 29 gadus veco Vitāliju Klagišu un 34 gadus veco Igoru Matvejevu.

Drozdovam apsūdzības nolasītas jūlija sākumā un līdz nākamajai tiesas sēdei kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Ruokis atbrīvots pret 500 sterliņu mārciņu drošības naudu, bet viņam un viņa sievai policijā jānodod pases un nacionālās identitātes kartes.

Pirmdien Belfāstas tiesa ļāva atbrīvot Klagišu pret 5000 sterliņu mārciņu drošības naudu, kā arī aizliedza pamest Ziemeļīriju.

Grupējums automašīnu zādzībā izmantojis automašīnu atslēgu klonēšanas ierīces.

Izmeklētājiem izdevies atgūt astoņas automašīnas, no kurām sešas ir "BMW" markas spēkrati. Pēc izmeklētāju novērtējuma, grupējums nozagtās automašīnas izjaucis un detaļās nogādājis uz Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!