Austrumjeruzāleme varētu kļūt par palestīniešu galvaspilsētu, ja Palestīnas pašpārvalde parakstīs miera līgumu ar Izraēlu, intervijā, kas sestdien tiks publicēta Vācijas laikrakstā "Die Welt", paziņojis Izraēlas ārlietu ministrs Šlomo Ben Ami.
Intervijā, kas tapusi pēc Ben Ami sarunām ar Vācijas ārlietu ministru Jošku Fišeru ceturtdien Berlīnē, Izraēlas ārlietu ministram tiek uzdots jautājums, kādēļ Izraēla nevēlas atteikties no galvenokārt arābu apdzīvotās Austrumjeruzālemes.

Viņš atbildēja, ka viss ir atkarīgs no tā, kā Austrumjeruzāleme tiek definēta, norādot, ka tur atrodas 11 lielas ebreju apmetnes ar aptuveni 200 tūkstošiem ebreju iedzīvotāju.

Tomēr viņš piebilda, ka ASV prezidenta Bila Klintona ierosinātais miera plāns paredz saikni starp Jeruzālemes iedzīvotājiem un viņu nacionalitāti, kas, viņaprāt, atbilst abu konfliktā iesaistīto pušu nacionālajām un reliģiskajām interesēm.

"Palestīnieši dabūs Austrumjeruzālemi par savu galvaspilsētu tikai tad, ja parakstīs miera līgumu ar Izraēlu," uzsvēra Ben Ami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!