Austrālija lēš, ka Austrumtimorā nogalināto skaits vardarbībā pēc 30.augusta neatkarības referenduma ir no 500 līdz 1000 cilvēkiem, trešdien paziņoja Austrālijas ārlietu ministrs Aleksandrs Dauners.
Ministrs noraidīja apgalvojumus, ka Indonēzijas karaspēks un proindonēziskie kaujinieki esot noslepkavojuši desmitiem tūkstošu cilvēku un iemetuši tūkstošiem līķu jūrā, jo tādā gadījumā līķi būtu izskaloti krastā.

Dauners Nacionālā preses kluba pusdienās Kanberā sacīja, ka šādu vērtējumu par upuru skaitu vajadzētu dot gan Austrālijai, gan ANO.

Austrumtimoras zvērību izmeklētājiem ir sniegta informācija, ka 80 tūkstoši cilvēku ir pazuduši pēc kaujinieku trakošanas, kuras dēļ lielākā daļa Austrumtimoras iedzīvotāju bija spiesta atstāt savas mājas.

Tomēr Dauners uzsvēra, ka Austrālijas vadītie miera spēki Austrumtimorā INTERFET līdz šim ir apsptiprinājuši tikai 130 līdz 140 slepkavības. Viņš sacīja, ka līdzīgs viedoklis ir ANO administrācijas vadītājam Austrumtimorā Seržiu Vieiram de Mellu, ar kuru viņš apspriedis upuru skaitu.

Ministrs piebilda, ka Indonēzijai piederošajā Rietumtimorā vēl atrodas 130 tūkstoši Austrumtimoras bēgļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!