Austrumtimoras prezidents Žozē Ramušs-Orta piedevis Alfredo Reinaldo, kurš pret viņu sarīkoja atentātu, un lūdzis valdībai atbalstīt arī nogalinātā opozicionāru kaujinieku līdera ģimeni, raksta "France Presse".
Jā jau ziņots, februārī nemiernieku uzbrukumā Austrumtimoras galvaspilsētā Dili tika ievainots šīs valsts prezidents, Nobela Miera prēmijas laureāts Ramušs-Orta. Uzbrukums notika prezidenta rezidencē, un valsts vadītājam vēderā trāpīja divas nemiernieku raidītās lodes. Prezidents vairākas dienas atradās komā, valstī tika izsludināts ārkārtas stāvoklis un ieradās papildspēki no Austrālijas.

"Prezidents ir pie skaidras apziņas, izrāda satraukumu par notikumiem valstī un jūtas par to atbildīgs. Viņš izsaka pateicību iedzīvotājiem un baznīcai par lūgšanām un mudina pilsoņus pārtraukt vardarbību," paziņojis Austrumtimoras prezidenta pienākumu izpildītājs Fernando de Arauho.

Austrālijas pilsētas Darvinas, kur 11. februārī pēc atentāta tika nogādāts Remušs-Orta, ārsti ievainoto prezidentu pagaidām no slimnīcas neizraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!