Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ukrainas robežsardze kontrolpunktā "Berezove ", Doņeckas apgabalā, sestdien aizturējusi kravas automašīnu ar bruņojumu, kā arī divus cilvēkus armijas formās, no kuriem viens bijis Krievijas armijas kadru karavīrs.

"Ap plkst.22 valsts robežsardzes dienests kontrolpunktā "Berezove " aizturēja automašīnu "KaMAZ ", kas bija līdz jumtam pilna ar munīciju. Transporta līdzekli, kas bija iebraucis teritorijā, kura uz laiku nav pakļauta Ukrainai, vadīja divi cilvēki armijas formās, " paziņoja iestādes preses dienests.

Viens no vīriešiem ir Krievijas armijas kadru karavīrs - majors -, bet otrs - nelikumīgo bruņoto formējumu dalībnieks, apliecināja robežsargi.

Kijeva jau iepriekš vairākkārt ziņojusi par Krievijas armijas regulāro vienību karavīru aizturēšanu Ukrainas austrumos. Maskava tradicionāli taisnojas, ka aizturētie Ukrainā "iemaldījušies", atradušies tur "atvaļinājuma laikā", kā "brīvprātīgie" vai arī pirms došanās uz Ukrainu no dienesta "tikuši atvaļināti".

Ukrainas armija Luhanskas apgabalā, valsts austrumos, 16.maijā sagūstīja divus Krievijas armijas karavīrus - 3.gvardes īpašo uzdevumu brigādes kapteini Jevgēņiju Jerofejevu un seržantu Aleksandru Aleksandrovu. Brigādes pastāvīgā dislokācijas vieta ir Toljati pilsēta Krievijas Samaras apgabalā.

Pratināšanas gaitā abi gūstekņi apliecināja, ka ir Krievijas armijas aktīvā karadienesta karavīri. Nopratināšanas video ir publicēts tīmeklī.

Arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) apstiprinājusi - gūstekņi atzinušies, ka viņi ir Krievijas armijas aktīvā karadienesta karavīri.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!